Kde po zimě načerpat vitamín D, když venku ještě řádí aprílové počasí? Vsaďte na unikátní české žampiony z farmy v Kaznějově. Budou bohatě stačit na pokrytí denní doporučené dávky déčka.

Dilema vitamínu D

Říká se, že Češi trpí nedostatkem vitaminu D v těle. Není divu – vždyť ho tělo získává primárně ze slunce, které se u nás od podzimu moc neohřálo. Přitom je vitamín D jedním ze základních kamenů imunitního systému, který zvlášť v zimním a vrtkavém jarním počasí potřebujeme nejvíce. Jak z toho ven? Naštěstí existuje řešení, které pro nás vypěstovali v Kaznějově.

Česká rarita – žampiony s déčkem

Žampiony na farmě v Kaznějově mají vysoký obsah vitaminu D, jelikož jej o něj obohacují speciální metodou. Díky tomu v sobě žampiony generují vitamín D2. Už 4 zdejší žampiony denně prý zajistí doporučenou dávku déčka, a navíc jsou bohaté na vápník a draslík a jsou přírodním zdrojem antibiotik a minerálů, jako je selen. 

Denně zde vypěstují 2,5 tun žampionů.

Žampionová inspirace

Mezi přednosti žampionů patří nejen úžasné nutriční hodnoty, ale i snadná úprava v kuchyni. Skvěle si rozumí s kmínem a  majoránkou a dodají šmrnc smetanovým a sýrovým jídlům. Vyzkoušejte naše houbové špagety anglio olio a načerpejte déčko s chutí.

POŘIĎTE ŽAMPIONY S DÉČKEM NA 1 KLIK

 Další čtení a inspirace

České žampiony s vitamínem D doporučujeme spárovat třeba s českými těstovinami z chráněné dílny Pasta Fidli.

Nemáte dost zázračných hub? Objevte další český unikát: asijské houby True Shiitake.

No more articles