Jedinečné těstoviny, které dávají jedinečnou příležitost lidem se zdravotním postižením – to je Pasta Fidli. Již 7 let je vyrábí zaměstnanci chráněné dílny v Mníšku pod Brdy, kterou založila paní Helena Cyrnerová s dcerou. Jejich cíl? Vrátit lidi s handicapem do pracovního života a dokázat, že umí na trhu s potravinami zazářit. Dokázat, že práce lidí s handicapem může na trhu s potravinami zazářit. Pojďme společně navštívit jejich těstovinové království.

Čerstvé těstoviny – neprávem přehlížená pochoutka

Balení sušených těstovin má ve spíži každý, ale na ty čerstvé se doma zapomíná. To je velká škoda! Díky absenci sušení zůstávají totiž krásně porézní a hezky se spojí s omáčkou či olejem. Navíc v nich vyniknou základní ingredience: vajíčka a mouka. Zkrátka chutnají jako v domácí nudličky, které v dětství dělala babička.

Není divu, že se Pasta Fidli stalo hitem v těch nejlepších pražských restauracích, jako je Potrefená husa či Kolkovna. Připomeňte si, jak čerstvé těstoviny chutnají i v pohodlí domova.

Opravdu pestrá výroba

Čeká vás všestranný výběr těstovin. Pracovníci Pasta Fidli jich vyrábí celkem 11 druhů, 14 tvarů a 7 ochucených. Měsíčně jim projdou pod rukama asi 4 tuny těstovin. Pestrobarevné etikety poznáte na první pohled a není divu – na jejich designu se podíleli sami zaměstnanci. 

Přírodní přísady především

Základem zdejší výroby jsou samozřejmě kvalitní suroviny – italská semolinová moukašetrně pasterovaná vejce. Některé druhy těstovin se dobarvují přírodní barvami, jako je sépiový inkoust, řepa nebo špenát. 

Tajemství? Ruční výroba!

Těsto sice hnětou stroje, ale většinu práce odvedou ruce šikovných pracovníků. Počínaje nastavením správného tvaru a délky, naplněním, navážením těsta, až po konečné zabalení těstovin. Je to dřina, ale výsledek stojí za ochutnání!

Za čerstva na vašem stole

Čerstvé těstoviny putují z dílny přímo k nám do skladu, ale tam se dlouho neohřejí. Hned druhý den od výroby je totiž rozesíláme do vašich nákupů.

OBJEDNEJTE PASTA FIDLI NA 1 KLIK
No more articles