Obsahuje kofein, ale kafe to není. Probudí tě  z ospalosti, ale energy drink to není. Dokonale tě zchladí, ale ledový čaj to taky není. Seznam se s Mazagrande, první nealkoholickou limonádou, která v sobě spojuje přírodní citrusové šťávy a kávový extrakt. Probudí v tobě zvědavost a chuť objevit svět za klíčovou dírkou.

Do toho poprvé nakoukli francouzští legionáři v Alžírsku při obléhání pevnosti Mazagran. Spalující vedro je dohnalo k netradiční kombinaci kávy a citronové šťávy se sodovkou.  Tak vznikl  nápoj mazagran, který se od té doby postupně šířil dál po světě a uchytil se hlavně v Portugalsku.

Na jeho historii pak stavěl tým Tchibo Praha, který zvědavosti dal název a  zabalil ji do žlutozelené plechovky. Finální receptura vznikla na základě chuťových buněk českých spotřebitelů. Originální chuť Mazagrande můžeš milovat nebo nenávidět,  ale určitě si ji s ničím nespleteš.

Jednu věc mají francouzští vojáci i fanoušci Mazagrande společnou: v krvi jim proudí odhodlání posouvat své hranice a  zkoušet netradiční kombinace. Poslouchají svou zvědavost a ví, že pokaždé chutná jinak.

image4

Potřebuješ rychle dobít baterky a žlutozelený Klasik ti nestačí? Sáhni po černé plechovce Mazagrande Forte s trojnásobnou dávkou kofeinu.  Je nadupané adrenalinem a výlety mimo komfortní zóny. Táhne tě to k červené Brusince? Ta je spjatá s emocemi všeho druhu. Ideální na rande! Nebo jsi spíš trendsetter, kterého obdivuje celá parta? Zamiluj si Mazagrande Fresh, které kombinuje kávu hned s několika druhy citrusů. A jak si Mazagrande nejlépe vychutnáš? Jen tak na ledu s plátkem citronu ☺ 

Jsou pro tebe čtyři varianty málo? Popusť uzdu svojí barmanské fantazii a použij Mazagrande jako základ koktejlu. Netroufáš si? Vyzkoušej naše dva osvědčené favority:

mazza-fizzKoupit ingredience na Mazza Fizz.
klasikportKoupit ingredience na klasický portugalský Mazagran.

white-russian

Koupit ingredience na White Russian. 

nealko

Koupit ingredience na Mazagrande Radler. 

Ať už se rozhodneš pro cokoliv, nezapomeň na led a plátky citronu. Nejlíp Mazagrande chutná, když nikam nespěcháš a vypiješ si ho brčkem. Nebo radši hodíš plechovku do batohu a letíš pokořit další kopec, fesťák nebo sázku? Jen ty máš ten perfektní recept na to, jak si svou zvědavost vypít až do dna.

Chceš vědět, co je ve světě za klíčovou dírkou nového? Sleduj náš Facebook nebo Instagram.

No more articles