Okurková domácí limonáda
- 1 litr jemně perlivé nebo perlivé vody
- 1 salátová okurka
- citron
- třtinový cukr
- máta
Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky, které pak půjdou snadno rozmixovat. Rozmixovanou okurku vlijte do džbánu, přidejte šťávu z jednoho citrónu a třtinový cukr (dle chuti) . Následně přidejte jemně perlivou vodu a pořádně promíchejte. Na ozdobu použijte mátu, která této skvělé limonádě dodá šmrnc a svěžest.
Osvěžující citronáda
- 1 litr jemně perlivé vody
- 3 citróny
- 3 limetky
- třtinový cukr
- máta
Vymačkejte šťávu z citronů a limetky a přidejte cukr (podle toho, jak moc chcete, aby se vám křivila pusa). Vše pořádně promíchejte. Nakonec přilijte vodu a přidejte lísky máty. Servírujte do sklenic s ledem a nezapomeňte na brčka.
Malinová limonáda
- dvě hrsti mražených malin
- máta
- 500 g dřeně z červeného melounu
- cukr
Maliny a meloun dejte do odšťavňovače, popřípadě použijte sítko a propasírujte. Poté přidejte jemně perlivou vodu a cukr dle chuti. Podávejte s ledem, mátou a čerstvou malinou. 🙂