Nápadité a nenáročné recepty, které zvládne i prvňáček? Ano – načerpejte inspiraci v našem seriálu Vaříme s dětmi pro děti. Členy našeho klubu Benjamínek budeme odteď pravidelně zásobit kulinářskými tipy, které jsou tak snadné, že je zvládnou i vaši malí raubíři – stačí, když jim trochu pomůžete. Začínáme receptem na domácí tiramisu s ovocem, tak šup do práce – za chvíli můžete mlsat.

Víte, že členové klubu Benjamínek si užívají také speciální slevy na dětský sortiment (včetně testovaček za 1 Kč), dopravu zdarma a vrácení peněz za každý nákup? Staňte se členem i vy – stačí kliknout zde.

Přísady na domácí tiramisu

  • 3 vejce
  • 500 g sýru mascarpone
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 sáček cukru s mandlovou příchutí

  • cca 50 ml ovocného sirupu
  • špetka soli
  • maliny, borůvky, jahody
  • cukrářské piškoty

 

Příprava

Nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli potom vyšlehejte v tuhý sníh.

V jiné míse vyšlehejte žloutky a oba druhy cukrů do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně zašlehejte sýr mascarpone. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.

Mísu vyložte vrstvou cukrářských piškotů a pak je lehce pokapejte ovocným sirupem. Na piškoty rozetřete polovinu krému a na něj naskládejte polovinu ovoce – jen ho předtím nezapomeňte umýt.

Na ovoce naskládejte druhou vrstvu piškotů a pokapejte je znovu lehce sirupem.

Potřete piškoty druhou polovinou krému a znovu přidejte ovoce. Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.

Teď už stačí připravit lžíce a pořádně si smlsnout. Domácí tiramisu je rychlejší a více „letní“ alternativou, pokud nechcete péct dort pro děti, ale poslouží i jako skvělá sladká tečka – třeba na závěr rodinné grilovačky.

 

Máte zájem o další domácí recepty pro děti? Vyzkoušejte třeba naše zdravé přesnídávky od maminky.

No more articles