Inspirovány anděly. Doslova. Zakladatelka Andělských pralinek Martina Brandová bývala facilita managerem, ale andělé jí ve snu přinesli sladké poselství. Tak dlouho snila o křehkých čokoládových bonbónech, až opustila své stávající zaměstnání a udělala z nich své poslání. Dnes už 10 let se svým týmem v Lipníku nad Bečvou vyrábí přes 200 druhů pralinek  a svou nabídku doplňují litými a tabulkovými čokoládami i dalšími dezerty. Nahlédněte s námi za oponu jejich čokoládového nebe.

Certifikovaná čokoláda z kakaových bobů

Jako jediná v Česku je Martina držitelkou certifikátu Michel Cluizel Nobles Ingredients. Michel Cluizel si patentoval ochrannou známku Nobles Ingredients (neboli urozené, vznešené suroviny), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá jen čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr, přírodní Bourbon a vanilku. Do makronek a dezertů používají Andělské pralinky také čokoládu značky Callebaut a limitované edice z menších plantáží. 

Základem je správná teplota

Všechny pralinky zde vyrábí ručně, a to od samotného zdobení, temperování čokolády, vylévaní forem až po finální vyklepnutí hotových lesklých klenotů. Je nutné dodržet správnou teplotu při temperaci tak, aby v čokoládě vznikla správná krystalizace, která dělá čokoládou lesklou a křupavou.

V chocolatiérské dílně, kde pracuje 5 cukrářů včetně Martiny, neustále inovují design pralinek a vyvíjí nové příchutě. Mezi ty nejsvéráznější Andělské pralinky patřila třeba i smrková či slaninová. Standardně však pralinky plní ovocným pyré, luxusními druhy alkoholu, marcipánem či oříškovými praliné. Pralinky neobsahují žádné konzervační látky. Některé dokonce zdobí obrázkovými motivy, které tvoří pomocí speciální tiskárny. 

Jak jednou ochutnáte Andělské pralinky, nebudete chtít jiné

Tvorba pralinek vyžaduje precizní práci a neustálé ochutnávání náplní, což na začátku ocení všichni zaměstnanci. Jak říká Martina: „prvního půl roku se tím všichni musí projíst.“ Všechny náplně prošly několika testováními, než se doladil ten správný poměr. Na výsledné chuti a vzhledu si dávají opravdu záležet. Přesvědčte se sami v kolekcích, které pro vás Martina s týmem připravila. 

ROZMAZLETE SE ANDĚLSKÝMI PRALINKAMI

Nahlédněte za oponu dalších značek

Věděli jste, že pepř s čokoládou tvoří perfektní pár? Vyzkoušejte Kampotský pepř od Pepper Field.

 

No more articles