Patříte k těm, kterým medvědí česnek nic neříká? Nevíte, o co přicházíte! Pokud vás tato rostlinka zajímá a rádi byste se o ní dozvěděli víc, zbystřete! Sezóna medvědího česneku právě začala, a to nejen u nás na Košíku.

Žádná jiná u nás divoce rostoucí rostlina nemá tolik příznivců jako medvědí česnek. Zatímco dříve tento česnek znali hlavně obdivovatelé přírody, v posledních letech se stal doslova „vyhledávaným“. Stránky foodbloggerů plní už od jara recepty na jeho různá využití. Nejvíc je známé asi pesto, které se v kombinaci s oříšky a kvalitním sýrem mění v delikatesu, která dodá těstovinám šmrnc.

Česnek medvědí se objevuje v nejteplejších oblastech od počátku března.

Kde najdete česnek medvědí?

Pokud patříte mezi milovníky této rostliny a vlastníte zahrádku, možná ji už máte zasazenou a na jaře očekáváte pořádnou úrodu. Česnek medvědí ale roste i v přírodě, takže po něm klidně můžete zapátrat na procházce. Nejlépe mu prospívá okolí potoků lemovaných dostatečnou zásobou listnatých stromů. Narazit na něj můžete i v různých hájcích a pozapomenutých částech parků. Plánujete na medvědí česnek vyrazit? Nastal ideální čas. Tak šup, vydejte se obhlédnout terén a okoštovat letošní úrodu. 🙂

V případě, že nepatříte mezi sběratele a nechce se vám pátrat na vlastní pěst, můžete si medvědí česnek objednat u nás. Dovezeme vám ho v prvotřídní kvalitě a vy se hned můžete pustit do koštování.

No more articles