Doba čtení cca 1 min.

OBJEVILI JSME DOSTUPNĚJŠÍ ALTERNATIVU BIO ZELENINY – ZELENINU IPZ

Naším posláním je potěšit všechny naše zákazníky. A tak se jim snažíme dopřávat kvalitní potraviny za dostupné ceny. Chceme totiž, aby jedli dobře. Na to konto jsme se rozhodli najít kvalitní alternativu BIO zeleniny. Víme totiž, že ne každý náš zákazník si může klasickou BIO zeleninu dovolit. A povedlo se! Našli jsme zeleninu IPZ.

CO JE ZELENINA IPZ?

Zelenina IPZ je zelenina vysoké kvality. Při jejím pěstování se používají šetrnější metody a není zde příliš prostoru pro agrochemikálie s nežádoucími vedlejšími účinky. Produkce této zeleniny je v souladu s ekologicky přijatelnými metodami, takže nezatěžuje životní prostředí tolik jako běžná produkce zeleniny.

PROČ SE JÍ NEŘÍKÁ BIO?

Jak vyplývá z předchozího odstavce – pravidla pro pěstování IPZ zeleniny jsou mnohem přísnější než u konvenčních zemědělců. Zároveň však nepodléhají takové přísnosti, která platí pro farmáře a jejich ekologický způsob hospodaření. A proto tato zelenina není označována přívlastkem BIO. Je to tedy takové BIO NEBIO. ?

JAK SE POZNÁ?

Poznáte ji podle zeleno-oranžového loga s nápisem Kontrolovaná zelenina z integrované produkce„.

celer2
cibule

KOLIK STOJÍ?

S IPZ zeleninou uděláte radost svému zdraví i peněžence! Její cena je totiž mnohem nižší než cena za klasickou BIO zeleninu. Je vlastně stejná jako cena běžné zeleniny, takže za její kvalitu nezaplatíte nic navíc. Je tedy dostupná naprosto každému!

KDE JI NAJDU?

Veškerou zeleninu IPZ naleznete ZDE.

A je na co se těšit – postupně budou přibývat další a další druhy.?

No more articles