Léto se ukázalo v plné parádě a přineslo s sebou na uvítanou doslova tropické počasí, které lidské tělo příliš dobře nesnáší. Vám, kteří máte na zahrádce bazén, vážně závidíme. Skočit do osvěžují vody je v tomto období totiž to nejlepší, co můžete udělat. Sami se o víkendu chystáme k vodě zaskákat si pár šipek, obarvit pokožku po zimní sezóně a dopřát si dobrý koktejl.

Pokud se taky chystáte strávit sobotu a neděli pod širým nebem, určitě nezapomeňte na ochranu v podobě opalovacích krémů s vysokým faktorem – zvlášť pokud patříte mezi světlé typy a vaše pokožka na spálení nereaguje příliš vesele. Snadno se tak vyhnete komplikacím, které vám může sluníčko způsobit.

Tělo se proti UV záření nejprve brání přirozeně, ale moc dlouho to nevydrží. Doba, po kterou je možné bezpečně pobývat na slunci, se liší podle fototypu kůže, která se dělí na základní 4 skupiny. Nejkratší dobu mohou trávit na slunci lidé se světlou kůží, naopak lidé s tmavou kůží můžou na slunci pobývat až 45 minut bez ochranného faktoru.
tabulka_spaleni_1024Důležitá je také péče po opalování. Pokožka může být podrážděná a díky složení poopalovacích prostředků jí dopřejeme hydrataci a regeneraci, o kterou vyloženě prosí. Mnoho lidí na tuto skutečnost zapomene a jejich tělo se jim odvděčí olupováním kůže a svěděním, které může být nepříjemné.

Abychom vám nákup a výběr letní kosmetiky ulehčili, najdete v naší nabídce kousky, kterým maximálně věříme a nebojíme se je doporučit. Nezapomněli jsme ani na děti, u kterých by tato péče měla být dodržována o to víc. Jejich pokožka škodlivé UV záření nepřijímá s velkým nadšením. Je náchylnější na popáleniny, které se poté zdlouhavě léčí a mohou být velmi bolestivé. A tomuhle trápení přece chceme předejít všichni.

Adorable little girl with curly hair wearing a colorful swimming suit playing with water splashes at beautiful pool in a tropical resort having fun during family summer vacation

Důležité je také myslet na fakt, že opalovací kosmetika nepatří jen k vodě. Její použití by se v létě mělo stát součástí každodenních rituálů. Procházka městem či v přírodě? Výlety na kole? Posedávání pod stromem na zahradě? Ano, i tam je potřeba se chránit a věnovat chvilku času aplikaci krému. Víme, o čem mluvíme. Taky jsme se spálili, skončili červení jako raci a pak si přáli, abychom byli moudřejší.

Ať tedy léto budete trávit kdekoliv, nezapomeňte si krém zabalit společně s dostatkem tekutin.

 

No more articles