Léto je hlavně o lenošení a slunění, to nám nikdo nevymluví. Ale o to víc se musíme starat o kůži. To znamená, že se musíme chránit krémy, dopřát pokožce občasnou chladnou vzpruhu a hydratovat ji různými olejíčky. Ale abychom dosáhly kýženého elegantního vzhledu a pružné kůže, nesmíme zapomenout ani na občasný peeling.

Každý se někdy loupeme a cítíme, jak se suchá kůže hlásí o slovo. Občas ne a ne zmizet, ať se snažíme sebevíc. Proto vám teď boj s loupáním ulehčíme. Naše markeťačka Lucka se vyžívá v míchání domácích lektvarů a zrovna nedávno přišla se skvělou recepturou na domácí kávový peeling, o kterou se s vámi chceme podělit.

Kávový peeling

Příprava není vůbec složitá. Základem jsou dvě suroviny – káva a kokosový olej. Kávu můžeme použít přímo z pytlíku nebo až po vypití (v tom případě jen necháme lógr v misce po dobu 24 hodin, aby se usušil). Smícháme ji s kokosovým olejem tak, aby vám vznikla pasta, a máte hotovo. Teď už jen stačí nechat celou směs odležet minimálně den, aby se spojila.

picmonkey-collage

Získáme peeling, který je zvlášť šetrný k pokožce. Na rozdíl od podobných receptur s cukrem nebo s pískem u něj nehrozí, že by nás podráždil. Káva totiž zvládne pokožku hloubkově vyčistit a exfoliovat stejně dobře, ale zanechá ji sametově jemnou a hebkou.picmonkey-collage-2

Další kávové zázraky

Peeling ale není jediná kosmetika, kde káva září. Lze s ní připravit mnohem více vychytávek pro krásnou pokožku, které by neměly uniknout nikomu, kdo se občas rád rozmazluje.

Jak všichni víme, hrníček kávy je úžasný ranní životabudič, a to platí i pro naši kůži. Masky a zábaly s obsahem kávy pomáhají stimulovat krevní oběh ve tváři. To přispívá k zářivé, zdravě vypadající pokožce, i když jsme toho zrovna moc nenaspali. Další výhodou přípravků s obsahem kávy jsou antioxidanty, které brání předčasnému stárnutí. Zároveň pomáhají zklidnit podrážděnou červenou pokožku.

Krémy s obsahem kávy zvládnou také dočasně schovat celulitidu. Odvedou tekutiny od nehezkých tukových buněk, čímž je dehydratují a smrští. Zvenku se to projeví tím, že se pokožka krásně napne. Podobný efekt mají i na kruhy pod očima, takže kdo je noční sova, určitě by měl po očním krému s kávou sáhnout.

Takže až příště budete přemýšlet, jak se zkrášlit, zvažte přípravky s obsahem kávy. Pokožka vám poděkuje a odmění se oslnivým vzhledem, který vám budou všichni závidět.

No more articles