Jak rozlousknout tajemství dokonalé snídaně? Stačí odjet do Kanady na pracovní pobyt. Alespoň to stačilo Markovi a Matějovi, kteří tam v roce 2011 kromě skvostné přírody narazili i na skvělá ořechová másla. Ta jsou v Severní Americe sice běžná, ale v Česku je po návratu hledali marně. Proto v roce 2014 založili Šufánek (později přejmenovaný na Šufan), začali másla sami vyrábět a nyní ročně zpracují přes 50 tun surovin.  

Na kvalitě ořechů si dávají záležet

Právě ořechová másla všechno odstartovala, takže si na jejich kvalitě ve své výrobně v Olomouci zakládají. Vše řeší od důkladného výběru ořechů, přes samotné pražení až po způsob mletí. Jejich ořechová másla neobsahují žádné přidané oleje, cukry ani konzervanty. Nabízí jak klasická arašídová či mandlová másla, tak speciální másla s příchutí kávy espresso, krém s kokosem a mandlemi, či máslo s příchutí granoly. 

Ořechy to všechno začalo

Jak šel čas, tak se i nabídka značky Šufan rozrostla o další produkty. Své pečlivě vybrané ořechy doplnili lněnými semínky, jáhlami, medem a bezlepkovými vločkami. Vznikla např. ořechová granola, kaše a nebo kokosová hnízda. Tím, jak majitelé rádi říkají, „rozlouskli tajemství dokonalé a vyvážené snídaně“

Všechny výrobky jsou bezlepkové a na vývoji některých z nich, jako je např. pekanovo malinová kaše, se podílela i výživová poradkyně. Od přelomu roku zde začali vyrábět také vlastní tmavou čokoládu do lísko-čokoládového másla, takže mají pod kontrolou všechny její ingredience. Sladí ji pouze sušenou třtinovou šťávou.

Produkty od Šufana jsou láskou na první křupnutí

Nejčerstvějším přírůstkem jsou kokosová hnízda – směs kokosových chipsů, semínek chia a slunečnice zapečených spolu s českým medem. Jezte je jenom tak nebo zalijte sklenicí mléka pro ještě medovější chuť. 

Vyzkoušejte produkty značky Šufan a přesvědčete se sami o jejich návykovosti. 

OBJEDNEJTE ŠUFANA NA 1 KLIK

Nahlédněte za oponu dalších značek 

Křupavá granola se perfektně páruje s farmářskými jogurty od pana Zahrádky. Jak to vypadá na farmě, kde vznikají lahodné jogurty v bio kvalitě? 

No more articles