Chcete krůtí maso, které se za svůj původ nemusí stydět? Našli jsme ho pro vás na farmě v Rychvaldu v podhůří Beskyd a nově ho koupíte pod naší prémiovou značkou Authentic. U masa Authentic vždy přesně víte, odkud pochází, a znáte jméno i tvář konkrétního garanta kvality, který se za něj zaručil. U naší farmářské krůty je to sám zakladatel farmy Tomáš Karas, který nám sdělil, v čem spočívá tajemství jeho krůtího masa.

Tomáši, kdy a kde se u vás zrodila myšlenka k chovu krůt?

Vycházeli jsme z tradice chovu kuřat, kterou má manželka v rodině. V roce 2000 jsme se díky našemu známému začali zajímat také o krůty. Chov krůt tehdy v Česku nebyl vůbec rozšířený, proto jsme se museli učit od zahraničních kolegů.

Díky nepřetržité a precizní péči o zvířata a doplňkům stravy předcházíme různým onemocněním a tím pádem i léčbě antibiotiky. 

Co vám na začátku pomohlo nastartovat chov krůt? Přece jen jste s chovem neměli velké zkušenosti.

Dostali jsme pár obecných rad, ale dle mého názoru je to o intuici a vztahu ke zvířatům. Moje manželka je na to expert, proto je naším hlavním zootechnikem. Udržuje se zvířaty blízký kontakt a já si troufnu říct, že má i nějaký šestý smysl, se kterým dokáže vypozorovat, co zvířatům chybí. Díky nepřetržité precizní péči a správným doplňkům stravy předcházíme různým onemocněním a tím pádem i léčbě antibiotiky. 

Mohl byste říct, jaké krmivo používáte?

Krůty krmíme pouze kvalitními přírodními krmivy od českých pěstitelů a výkrm doplňujeme přírodními doplňky – chlorelou, česnekem, oregánem a echinaceou. 

Co pro vás znamená způsob chovu welfare?

Pro mne osobně je nejdůležitější přístup zaměstnanců ke zvířatům. Spousta lidí to podceňuje, ale je třeba si na to dávat velký pozor. Druhou prioritou je pohoda zvířat: poskytnout jim dostatek prostoru, kontrola suché podestýlky a tak dále. Našim krůtám se snažíme zajistit co nejlepší podmínky pro život a důstojný odchod bez stresu s převozem na jatka.

Krůty Authentic tráví na farmě celý život, to znamená 14-17 týdnů. Díky tomu se nevystavují zbytečnému stresu při převážení a farmáři o ně mohou pečovat 24/7. 

V Rychvaldu dbají na čerstvost masa, proto krůty vždy poráží až na objednávku, nikoliv na sklad. Maso uměle neupravují ani neprodlužují jeho trvanlivost – posílají ho k nám čerstvé a přirozené tak, jak by ho s čistým srdcem naservírovali vlastním dětem. Ochutnejte krůtu Authentic z farmy našeho garanta pana Karase na jeden klik.

Více o značce Authentic

Přečtěte si jak značka Authentic vznikla.

Objevte 5 pilířů kvality Authentic, které všechny výrobky musí splňovat.

No more articles