Vítejte u druhého dílu recenze české kosmetiky s dotekem přírody Ryor. Příběh této značky si můžete osvěžit zdePyšní se nejen svojí špičkovou kvalitou, ale i bezkonkurenční cenou.   

Kosmetika s dotekem přírody Ryor, seznamte se:   

  • Výroba kosmetiky probíhá v České republice  
  • Rodinná firma s tradicí přes 30 let  
  • Obsahuje přírodní extrakty   
  • Není testovaná na zvířatech   
  • Každý produkt prochází pečlivým vývojem a testováním v laboratoři  
  • Kosmetika je naceněna tak, aby si každá žena mohla dovolit základní péči: odličovač, tonikum, denní a noční krém  
  • V portfoliu značky najdete produkty pro všechny typy pleti  

Pro ty z vás, kteří stále váhají, zda kosmetiku vyzkoušet, připravila Petra, autorka blogu Beauty of pink, recenzi nejoblíbenějších produktů.  

Konopná řada

Konopný výživný krém s kmenovými buňkami 

Stejně jako celá řada obsahuje kanabidiol, který zvládá řešit hned několik problému pleti jako je zarudnutí, suchost, podráždění. Kmenové buňky regenerují a zpevňují pleť. Kyselina hyaluronová a arganové máslo dodávají pleti hydrataci, výživu a též pleť regenerují. Krém je tedy určen převážně pro suchou, citlivou pleť, ale i pro pleť s vráskami na denní i noční použití. 

Má praktickou pumpičku, ze které vymáčknete pokaždé dostatečné množství. Je středně hutný, dobře se roztírá a nezanechává mastný pocit, vstřebává se v podstatě ihned, není problém nanést okamžitě make-up. Na pleti je moc příjemný a má spíše neutrální, jemnou vůni, která nedráždí. 

Z krému jsem úplně nadšená, tím, že mám hodně suchou a přecitlivělou pleť, tak ne s každým krémem si rozumím, ale tenhle je dokonalý. Krém hydratuje výborně, pleť s ním byla hezky vyživená a dokonce i rozjasněná, vypnutější, zkrátka hezčí. Co velmi oceňuji, že opravdu sedí i velmi citlivé pleti, kterou nedráždí, neštípe, nepálí, ale napomáhá ji zklidnit. Krém za mě 100% ano. 

Konopný regenerační krém na nohy 

V krému na nohy kromě konopného oleje a kanabidiolu můžete najít i extrakt z kaštanu koňského a kostivalu. 

Krém slibuje zvláčnění a zjemnění suché a tvrdé pokožky chodidel a okolí nehtů při pravidelném každodenním používání. Krém je hodně lehoučký, má až vodovou konzistenci a díky tomu, že tuba je měkoučká, tak vymáčknete produkt do poslední kapky. Výborně se roztírá a okamžitě se vsakuje bez pocitu mastnoty. 

Co se týče hydratace, tak bohužel musím říct, že krém nedělá naprosto nic. Jak jsem ho začala používat, tak jsem měla totálně suchá, popraskaná chodidla a to jsem mazala fakt poctivě. Nulová výživa, žádné zjemnění, jako bych nepoužívala vůbec nic. Krém na nohy bohužel zklamání, pro opravdu suchá chodidla stačit nebude. 


 Konopný sprchový olej 

Tento olej má hodně řídkou konzistenci a po styku s vodu se mění na mléčnou emulzi. 

Olej tedy nepění, ale na těle vytvoří film, díky čemuž už není nutné se po sprše mazat, takže ideální pro lenochy. Olej se doporučuje opláchnout, ovšem poté již ručníkem neotírat, ale nechat vstřebat. Je pravda, že se smývá docela těžce, na těle se emulze drží, jakoby se přicucne a většinou ze sprchy vylézám s ještě nějakou tou emulzí na těle, takže opravdu nahrazuje následnou hydratační péči. 

Dá se použít i jako olej do koupele a nádherně voní po okurkách. 

Konopné tělové mléko 

Pokud přece jen mezi mazací lenochy nepatříte, tak by Vám nemělo uniknout tělové mléko, to jsem si ihned zamilovala. Kromě konopného oleje v něm najdete kyselinu hyaluronovou, avokádový a jojobový olej a bambucké máslo. Pomáhá s velmi vysušenou kůží, podrážděním, zvyšuje ochrannou bariéru pokožky, pomáhá ji zkvalitňovat a udržovat hezkou. 

Mléko je velmi lehoučké, na těle neskutečně příjemné. Okamžitě se vstřebává a nezanechává sebemenší mastný film, přesto víte, že jste se namazali, protože pokožka je bezvadně vyživená, heboučká a po dobu používání doslova v lepší kondici, vážně vidím rozdíl od doby, co mléko používám. 

Vyživuje, zklidňuje, vůbec se ho nebojte, pokud máte velmi citlivou až atopickou pokožku, právě na tyhle neduhy je výborné, zklidní i pokožku po holení. 

Konopný šampon se zklidňujícím efektem 

Co se týče šamponu, tak jsem lehce na rozpacích a nedokážu úplně říct, zda bych znovu pořídila, nebo ne, ale asi ano a záleží, co přesně od šamponu čekáte a na co jste zvyklí. Mně osobně se vlasy moc nemastí a když si najednou musím vlasy mýt častěji, tak jsem z toho otrávená. Jsem zkrátka zvyklá bez problému vydržet minimálně čtyři dny bez mytí a s tímto šamponem vydržím tak tři a to už vidím, že to není již ono a čtvrtý den? To je vyloženě na umytí nebo sucháč. 

Šampon má zklidňovat vlasovou pokožku, zlepšovat kvalitu vlasů, hydratovat a zesilovat lesk díky rostlinným a jogurtovým proteinům. Celá řada voní decentně, jemně po bylinkách, tak, aby nedráždila citlivou pokožku, to samé i šampon, navíc se vůně ve vlasech drží. 

Po použití jsou vlasy krásně hebké, nadýchané, vzdušné, vůbec nemám pocit zatížení a překvapivě jdou krásně rozčesat. Lesknou se, vypadají dobře, jen zkrátka nevydrží takové tak dlouho, jak jsem zvyklá, ale ve výsledku bych vlastně i ten šampon doporučila. 

Konopný výživný gel 

Gel je takový univerzální pomocník, který se doma rozhodně neztratí. Obsahuje nejen konopný olej a skvalan, ale i vysoké množství účinného kanabidiolu (CBD). Tohle je za mě typ produktu, po kterém sahám, když potřebuji vyřešit konkrétní, lokální problém. Je určen na opravdu extrémně suchou, šupinatou a podrážděnou pokožku jak na těle, tak i na obličeji či na vlasové pokožce. 

Jakmile se objeví třeba právě ekzém, tak gelem promašťuji. Gelík je právě hodně mastný, vstřebává se hůře a na pokožce mastný film dlouho zůstává, ale jakmile mám více podrážděnou pokožku, tak je to malý zázrak. Hodně používám například na oční okolí, které mi dost slzí z alergie, takže se mi dělá velmi nepříjemný ekzém, který až bolí, takže nutné neustále mazat, to samé i třeba kolem rtů. 

Pokud Vás netrápí ekzémy, ale jen sušší místa, tak skvělý na lokty, nehtová lůžka či v zimě na nos, jak jsem psala výše, univerzální pomocník, kterého využijete, na co si jen vzpomenete. 

Závěrem můžu říct, že řada je dobrou volbou pro suchou a citlivou pokožku. Obzvlášť tělové mléko a pleťový krém všemi deseti doporučuji, naopak po krému na nohy bych znovu nesáhla a přijde mi z celé řady nejslabší. 

Dekorativní řada

Podkladová báze 

Podkladová báze má za úkol prodloužit výdrž líčení a zabránit rozmazání. Tato vyplňuje nerovnosti pleti jako jsou vrásky, sušší místa a dodává sametový pocit. 

Jedná se o takovou tu klasickou silikonovou texturu, která vrásky jakoby vyplní a na pleti vytvoří film, díky kterému make-up poté lépe vypadá, nikam už nezalézá a je pravda, že i lépe drží. Pokud preferujete tyto textury u bází, které primárně vyplní vrásky, tak je báze fajn, navíc za super peníze. 

Rozjasňující make-up 8v1 

Musím se přiznat, že jsem od make-upu vůbec nic nečekala, o to více jsem byla překvapená a to opravdu mile. Z make-upu se okamžitě stal můj velký oblíbenec. Slibuje hydrataci, rozjasnění, zmírnění začervenání, díky krycím minerálním pigmentům i UV ochranu, zmatnění a zvláčnění. 

Je určen pro všechny typy pleti a vhodný i na oční okolí. Make-up má střední krycí schopnost, možná dokonce až vyšší střední, takže pokud make-up moc nepoužíváte či preferujete jemnější krytí, tak tohle na Vás asi bude moc. Pleť ale nádherně sjednotí a souhlasím s tím, že je dotekuodolný a vydrží na pleti krásný po celý den. 

Za sebe bych doporučila normální až sušší a zralé pleti, nejsem si úplně jistá, zda bude ideální na mastnou pleť, protože sám o sobě je make-up spíše mastnější textury a zřejmě půjde hůře zapracovat, tak, aby se netáhl. S mojí suchou pletí si ovšem rozumí dokonale a i u očí, kde mívám dost vysušenou kůži a vrásky, nic nezvýrazní, nezaleze do vrásek a během dne více nevysuší. 

V nabídce jsou tři odstíny a nebála bych se, že si nevyberou bledulky. Já si brala odstín Medium a je poměrně světlý. 

Krémový rozjasňovač 

Rozjasňovač je novinkou v portfoliu Ryoru a teda, maximálně povedenou. Rozjasňovač neobsahuje hromadu třpytek, ale jen drobnou perleť, která vypadá skvostně. Rozjasňovač nekřičí, ale zároveň je na pleti hezky vidět a vytváří přirozené odlesky. 

Krémová textura, která neleze do vrásek a nevytáhne každou suchou šupinku, je opět vhodná pro sušší, zralou či normální pleť. 

Dekorativní kosmetika od Ryoru je pro mě překvapením a objevem roku. Značku mám spojenou primárně s pečující kosmetikou, ale po této zkušenosti bych se dekorativky vůbec nebála. Make-up a rozjasňovač s čistým svědomím doporučím, oba kousky se staly mými velkými oblíbenci. Báze není špatná, ale ne každému sedne silikonová textura.  

 

No more articles